COVID-19 IgG/IgM
sneltest

Vind* binnen 15 minuten de aanwezigheid van een infectie in het verleden en/of het heden.

Deze sneltestcassette identificeert op betrouwbare wijze IgG- en IgM-antilichamen die in het lichaam worden aangemaakt nadat u besmet bent met SARS-CoV-2.

Bestel nu

Nauwkeurigheid: Gevoeligheid & Specificiteit

IgG test

Gevoeligheid

Positieve overeenkomst met PCR-tests

97,40%

Gebaseerd op testen van het Coronavirus (COVID-19) in de gezondheidszorg met behulp van SARS-Cov2 Virus IgG/IgM sneltestcassette Clungene® test.

IgM test

Gevoeligheid

Positieve overeenkomst met PCR-tests

97,01%

Specificiteit

Vermogen om negatieve gevallen correct te identificeren

98,89%

Nauwkeurigheid

Vermogen om IgM of IgG te detecteren

93,41%

Resultaten uit evaluatie van de SARS-Cov2 Virus IgG/IgM sneltestcassette Clungene® met RT-PCR-test bij patiënten met COVID-19 voor het opsporen van antilichamen (IgG en IgM)

Hoe werkt het

Plaatsen op testcassette (S):

1. Eén druppel volbloed/plasma/serum (~10 ul) met behulp van de druppelaar (meegeleverd).

2. Twee druppels buffer (meegeleverd).

3. Lees de resultaten af binnen 15 minuten.

Resultaten interpreteren

* Resultaten mogen na 20 minuten niet meer uitgelezen worden

Negatief
Er zijn geen SARS-CoV-2 antilichamen aangetroffen in uw bloed. Wij adviseren u de test na 2 á 3 dagen te herhalen.

Positief
Er zijn SARS-CoV-2 IgG antistoffen aangetroffen in uw bloed. Dit betekent dat u in het verleden besmet bent geweest met SARS-CoV-2 virus en dat u nog antistoffen in het lichaam heeft.

Positief
Er zijn SARS-CoV-2 IgM antistoffen aangetroffen in uw bloed. Dit betekent dat u actieve IgM antistoffen in uw bloed heeft en op dit moment besmettelijk bent.

Positief
Er zijn SARS-CoV-2 IgM en IgG antistoffen aangetroffen in uw bloed. Dit betekent dat u actieve IgM en IgG in uw bloed heeft. U bent herstellende van het SARS-CoV-2 virus maar er is nog wel kans dat u besmettelijk bent.

Ongeldig
Test is ongeldig, waarschijnlijk te weinig bloed of buffervloeistof aangebracht op de restcassette. Doe een nieuwe test en gooi de huidige weg.

Veelgestelde vragen

Welke voordelen heeft deze test?

Deze snelle serologische indicatie test levert resultaten op, binnen 15 minuten, zonder dat er andere instrumenten nodig zijn. De test kan thuis of op kantoor of elders worden uitgevoerd. De strip is veilig in gebruik, makkelijk af te lezen en kan zowel de aanwezigheid van SARS-CoV-2 specifieke IgM-antilichamen, als SARS-CoV-2 specifieke IgG-antilichamen aangeven.

Is deze test veilig?

Ja, deze test is veilig. Het enige wat nodig is om de test te voltooien, is een monster van uw bloed. Deze sneltest en andere soortgelijke testen, worden overal ter wereld gebruikt, om de aanwezigheid van antilichamen tegen meerdere virussen of bacteriën vast te stellen.

Hoe verschilt deze test van de PCR-test?

Deze test toont aan of de geteste persoon het IgM- of IgG-antilichaam tegen COVID-19 in het bloed heeft.
Een PCR-test kan bevestigen of iemand het virus heeft en dus op dit moment geïnfecteerd is.

Wat is IgG en wat is IgM?

IgM-antilichamen zijn het meest voorkomende type antilichaam in uw bloed. Ze beschermen uw lichaam tegen infecties door te onthouden aan welke ziektekiemen u eerder bent blootgesteld. IgM-antistoffen worden door uw lichaam geproduceerd, zodra u voor het eerst besmet bent met een nieuw virus of een nieuwe bacterie. Ze hebben de neiging om in een vroeg stadium te pieken en dan te verdwijnen, als de IgG-antilichamen de rol op zich nemen die u tegen het virus beschermt.

IgM-antistoffen tegen SARS-CoV-2 worden meestal enkele dagen na de eerste besmetting/infectie in het bloed gedetecteerd. IgG-antilichamen tegen SARS-CoV-2 zijn later na een infectie aantoonbaar, welke kunnen duiden op een besmetting in het verleden. De aanwezigheid van IgM- en IgG-antilichamen kan duiden op een recente blootstelling aan COVID-19.

Hoe weet ik of ik op dit moment het virus heb en besmettelijk ben voor anderen?

Na 15 minuten is de test voltooid en kan je de uitslag aflezen in de cassette. Afhankelijk van waar de streepjes staan ben je negatief of wellicht positief getest en mogelijk besmettelijk voor anderen. Kijk in de gebruiksaanwijzing voor de mogelijke uitkomsten. Neem bij een positieve uitslag te allen tijde contact op met de GGD.

Wie is Hangzhou Clongene?

Hangzhou Clongene Biotech is een high-tech, de toonaangevende fabrikant van biologische grondstoffen en in-vitro diagnostische producten. Het bedrijf heeft een solide reputatie voor het aanbieden van gediversifieerde diensten en superieure flexibiliteit aan professionele distributeurs en partnerbedrijven op de wereldwijde markt.

Opgericht in 2004, is Hangzhou Clongene Biotech uitgerust met state-of-the-art ISO 13485:2016 geaccrediteerde China GMP compliant R&D en productiefaciliteiten met een oppervlakte van 19.000 vierkante meter in Hangzhou, China. Hun producten hebben CE-certificaten, FSC-certificaten en US FDA 510(k) Clearances verkregen.

Download studie

*Opmerking: De Clungene SARS-CoV-2 IgG/IgM Rapid Serology Test is verstrekt door middel van richtlijnen die zijn vastgelegd in het beleid van de FDA voor diagnostische tests voor Policy for Diagnostic Tests for Coronavirus Disease-2019.

  • Negatieve resultaten sluiten niet uit dat er sprake is van een SARS-CoV-2-infectie, met name bij mensen die aan het virus zijn blootgesteld. Bij deze personen moet een vervolgonderzoek met moleculaire diagnostiek worden overwogen.
  • Resultaten van antilichaamtests mogen niet worden gebruikt als enige basis om een SARS-CoV-2-infectie te diagnosticeren of uit te sluiten of om de status van de infectie te bepalen.
  • Positieve resultaten kunnen het gevolg zijn van een vroegere of huidige infectie met niet-SARS-CoV-2 coronavirusstammen, zoals het coronavirus HKU1, NL63, OC43 of 229E.

*Wij verkopen de antistoffen test uitsluitend voor professioneel gebruik.